Vijf vooroordelen over groepsaankopen zonnepanelen

Een groepsaankoop voor zonnepanelen? Voor velen lijkt dit een gekke combinatie. We lijsten de vijf meest voorkomende vooroordelen over groepsaankopen zonnepanelen op:

 1. “Niet te vertrouwen”

Aanbieders van groepsaankopen worden steeds inventiever. Zo schuimen sommigen letterlijk straten af op zoek naar geïnteresseerden. Op hun websites is de informatie echter vaak zeer beperkt. Of blijkt cijfermateriaal onwettelijk overgenomen van de marktleider.

Hoe weet je of deze groepsaankopen vlot en correct verlopen? Enkele tips.

 • Is het duidelijk wie er betrokken is bij de groepsaankoop?
 • Is de organisator een ervaren speler?
 • Wordt de prijs onafhankelijk bepaald op een veiling?
 • Worden de deelnemende leveranciers gescreend op kwaliteit?
 • Zijn er (regionale) referenties?
 • Kan je terecht bij een klantendienst?

Lees ook: De ene groepsaankoop is de andere niet.

 

 1. “Ik hang meteen vast na inschrijving”

Inschrijven voor onze groepsaankopen zonnepanelen betekent dat je een persoonlijk voorstel ontvangt. Een vrijblijvend voorstel dus, geen contract.

Je  krijgt de nodige bedenktijd om het voorstel grondig door te nemen. En ook nadat je het voorstel hebt geaccepteerd, kan je nog kosteloos annuleren.

 

 1. “Er is geen menselijk contact”

Een van de andere hardnekkige vooroordelen over groepsaankopen zonnepanelen is dat ze onpersoonlijk zijn. Dat begrijpen we maar al te goed.

Daarom organiseren wij tijdens de inschrijvingsperiode van onze groepsaankopen zonnepanelen in elke provincie een reeks informatieavonden en webinars. Hier kan je terecht met al je vragen. Ook kan je zo kennismaken met de organisatoren en de leverancier. En de vele andere inwoners van jouw regio die de stap zetten naar zonne-energie.

Nadat je je persoonlijk voorstel hebt aanvaard, neemt de leverancier contact met je op voor een controle van je dak. Zo ben je zeker dat jouw zonnepaneleninstallatie optimaal kan geplaatst worden. Pas daarna beslis of je overgaat tot installatie. Alles verloopt vervolgens via een vast draaiboek .

Bovendien kan je doorheen heel het traject terecht bij onze klantendienst. Ook na de plaatsing.

 

 1. “Ik krijg geen aanbod op maat”

De prijs in het persoonlijk voorstel is gebaseerd op de informatie van je dak en energieverbruik dat je bij inschrijving opgeeft. Je krijgt een helder zicht op de kosten en opbrengsten van je zonnepanelen. Hoe accurater je ingevoerde gegevens, hoe meer sluitend ook het voorstel.

Sowieso volgt er achteraf nog een controle van je dak. Mochten er afwijkingen zijn, dan krijg je een nieuw voorstel. Ook dit voorstel is nog steeds vrijblijvend. Je beslist daarna of je overgaat tot plaatsing van het zonnepanelensysteem. In samenspraak met de leverancier prik je een plaatsingsdatum.

 

 1. “Ik kan geen prijsvergelijking maken”

Je krijgt van ons één voorstel: het meest voordelige in jouw situatie, mét gewaarborgde kwaliteit. Op je voorstel kan je bepaalde opties (zoals hoogrendementspanelen) zelf aanvinken: je ziet meteen de aangepaste prijs in jouw situatie.

Bij de groepsaankoop zonnepanelen hebben wij voor jou achter de schermen de leveranciers gescreend. We leggen hen product- en installatie eisen op en vergelijken alle prijzen en kleine lettertjes. De gebruikte materialen moeten voldoen aan een hele reeks Europese kwaliteitseisen. Plaatsingen controleren we steekproefsgewijs. Bovendien geniet je van verschillende garanties, waaronder de opbrengstgarantie op de zonnepanelen. Zo weet je meteen dat jouw leverancier kwaliteit levert. Zonnepanelen kunnen immers alleen opbrengen als degelijke producten goed geplaatst worden.

Indien je dat wenst kan je aan de hand van de prijs op je voorstel zelf verdere vergelijkingen maken. Vergelijk echter appels met appels, niet met peren. Als je verschillende offertes van zonnepanelen opvraagt, merk je al gauw dat er enorme prijsverschillen bestaan. Maar een hogere prijs betekent niet noodzakelijk dat het om een beter zonnepanelensysteem gaat. Deze tips zorgen voor een optimale prijs/kwaliteitsverhouding.

 

Door Jill, expert bij iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Interesse in zonnepanelen tegen een scherpe prijs?

Ontdek dan jouw voordeel via de groepsaankoop. Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. Op basis van je gegevens krijg je een persoonlijk all-in voorstel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

Lees ook deze berichten:

8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen
16-10-2019 • Categorie: Algemeen

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Al ruim 3 500 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de nieuwste groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is nog steeds een goede investering.

Van distributienettarief naar capaciteitstarief
16-10-2019 • Categorie: Algemeen

Vanaf 2022 gebeurt er een aanpassing op je energiefactuur. De manier waarop men de distributienettarieven aanrekent verandert. Deze aanpassing noemt men ‘het capaciteitstarief’. Waaraan moet je je verwachten? Dat leggen we hieronder uit.

Je dak vanop afstand laten inspecteren? Dat kan!
16-10-2019 • Categorie: Algemeen

In deze blog lees antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen over de impact van de Corona-maatregelen op de groepsaankoop zonnepanelen.