Je dak vanop afstand laten inspecteren? Dat kan!

Sinds 2020 inspecteren de zonnepanelen leveranciers, meer en meer daken vanop afstand door de coronacrisis. 

In plaats van bij je thuis langs te komen, gebruiken de leveranciers technologieën om vanop afstand te zien of je dak geschikt is voor zonnepanelen. We leggen je hieronder uit hoe zo’n inspectie vanop afstand eruitziet.

Contactloos een inspectie van je dak

Zoveel mogelijk afstand houden en essentiële verplaatsingen vermijden. Dat werd ons vanaf maart 2020 aangeraden vanuit alle hoeken. Dit zorgde ervoor dat er minder inspecties van daken plaatsvonden. 

Maar, het annuleren van een inspectie om afstand te behouden is niet nodig. Je kan jouw dak ook perfect vanop afstand laten inspecteren. 

 

Wat is een inspectie vanop afstand?

De leverancier zal aan de hand van satellietbeelden jouw dak bekijken. Hierdoor moet de leverancier niet fysiek langskomen, maar kunnen ze alle berekeningen voor jou maken vanop afstand. 

Aan de hand van enkele gegevens zullen ze berekenen hoeveel panelen er op je dak passen:

  • Hoe groot is je dak?
  • Wat is de oriëntatie van je dak? (zuidgericht, oostelijk gericht, …)
  • Heb je dakramen, koepels of andere objecten die de oppervlakte van je dak beperken?

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Nadat je bij de groepsaankoop je persoonlijk voorstel hebt aanvaard, krijg je van je leverancier een welkomstmail. Hierin zullen jou een aantal foto’s opgevraagd worden. Onder andere foto’s van:

  • Je dak
  • Je meterkast en de plek rond de meterkast; zo kan de leverancier controleren of er voldoende ruimte is om de omvormer hier te plaatsen.
  • De zekeringen

 

Met deze foto’s en de gegevens van de satellietbeelden, zal de leverancier een definitieve offerte voor je opstellen. Het kan zijn dat de leverancier nog extra vragen voor je heeft. Hiervoor zullen ze je telefonisch contacteren.

Met alle gegevens stelt de leverancier een definitieve offerte op voor jou. Deze wordt naar je opgestuurd waarna je opnieuw de mogelijkheid krijgt om akkoord te gaan met de offerte. Op deze offerte zullen alle details en kosten van de installatie vermeld staan. 

Ga je akkoord? Dan plant de leverancier samen met jou een installatiedag in.

 

Geschreven door Carolien van  iChoosr, in het kader van de groepsaankopen zonnepanelen

 

Zonnepanelen aankopen via de groepsaankoop?

Ontdek jouw voordeel. Kies je provincie voor de groepsaankoop zonnepanelen in jouw regio en bereken jouw ideale pakket. Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets.

Eerst zien en dan pas geloven? Kijk bij de groepsaankoop zonnepanelen in jouw provincie onder de rubriek “informatieavonden” en kom al je vragen stellen aan iChoosr en de leverancier.

Lees ook deze berichten:

8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen
02-06-2021 • Categorie: Algemeen

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Al ruim 3 500 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de nieuwste groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is nog steeds een goede investering.

Van distributienettarief naar capaciteitstarief
02-06-2021 • Categorie: Algemeen

Vanaf 2022 gebeurt er een aanpassing op je energiefactuur. De manier waarop men de distributienettarieven aanrekent verandert. Deze aanpassing noemt men ‘het capaciteitstarief’. Waaraan moet je je verwachten? Dat leggen we hieronder uit.

Je dak vanop afstand laten inspecteren? Dat kan!
02-06-2021 • Categorie: Algemeen

In deze blog lees antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen over de impact van de Corona-maatregelen op de groepsaankoop zonnepanelen.