Overstappen of veranderen van energieleverancier eenvoudig uitgelegd

Overstappen, lijkt een grote stap maar is eigenlijk heel eenvoudig

Weet jij hoe je van energieleverancier kan veranderen?

Overstappen naar een andere energieleverancier is helemaal niet moeilijk. In deze blog leggen we je uit hoe overstappen naar een andere energieleverancier precies werkt en waarom het niet zo eng is als het soms lijkt.

Nooit zonder stroom

Veel Vlamingen zijn nog nooit overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat is vreemd, aangezien je door over te stappen veel geld kan besparen. Als je deze mensen vraagt waarom ze nog nooit een overstap gemaakt hebben, is het antwoord vaak hetzelfde: ze maken zich zorgen over de overstap.

Eerst en vooral: je kan nooit zonder energie komen te zitten als je overstapt naar een andere energieleverancier. Je netbeheerder garandeert dat de levering van energie niet onderbroken wordt.

Lees ook: Vijf fabels over overstappen van energieleverancier

Op zoek naar een goedkoper contract

  1. Overstappen naar een andere energieleverancier begint met de zoektocht naar een goedkoper contract. Daarbij is je deelname aan de groepsaankoop een goed hulpmiddel.
  2. Als je je hebt ingeschreven voor de groepsaankoop, dan krijg je van ons een persoonlijk voorstel waarop je kan zien hoeveel je kan besparen. Met enkele muisklikken kan je dit voorstel aanvaarden. Heb je je persoonlijk voorstel aanvaard, dan doen wij het nodige om je overstap helemaal in orde te brengen.
  3. Nadien geven we je gegevens door aan de leverancier waar je voor gekozen hebt. Deze leverancier zet de nodige stappen om je overstap goed te laten verlopen. Wij kijken er verder op toe dat dit proces vlot verloopt.
  4. Zodra je overstap volledig verwerkt is door je nieuwe leverancier, ontvang je een welkomstbericht. Hiermee zet de leverancier alle informatie over je nieuwe contract nog even op een rijtje. Je ontvangt dit bericht uiterlijk drie weken nadat je je persoonlijk voorstel aanvaard hebt. Vanaf dan kan je met vragen ook bij je nieuwe leverancier terecht.
  5. Vóór je overstap zal je je netbeheerder je nog vragen om je meterstanden door te geven. Op die manier kan je oude leverancier een slotfactuur opmaken voor je verbruik tussen je laatste meteropname en je overstap naar de nieuwe leverancier. Je ontvangt deze slotfactuur uiterlijk zes weken na je overstap.

 

Overstappen veranderen

En voilà, je kan genieten van je nieuwe, voordelige energiecontract!

Vergeet niet dat wij gedurende hele looptijd van je contract beschikbaar blijven voor vragen en andere ondersteuning. Heb je nog vragen over je groepsaankoopcontract of is er iets niet helemaal duidelijk? Dan kan je altijd bij ons terecht.

Interesse om deel te nemen aan onze groepsaankoop energie? Klik dan hier.

Geschreven door iChoosr, in het kader van de groepsaankopen groene stroom en gas.

Lees ook deze berichten:

8 op 10 kiest voor een thuisbatterij bij groepsaankoop zonnepanelen
30-06-2019 • Categorie: Algemeen

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Al ruim 3 500 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de nieuwste groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is nog steeds een goede investering.

Van distributienettarief naar capaciteitstarief
30-06-2019 • Categorie: Algemeen

Vanaf 2022 gebeurt er een aanpassing op je energiefactuur. De manier waarop men de distributienettarieven aanrekent verandert. Deze aanpassing noemt men ‘het capaciteitstarief’. Waaraan moet je je verwachten? Dat leggen we hieronder uit.

Je dak vanop afstand laten inspecteren? Dat kan!
30-06-2019 • Categorie: Algemeen

In deze blog lees antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen over de impact van de Corona-maatregelen op de groepsaankoop zonnepanelen.